Friday, November 04, 2005

+ informació

Les carbasses, amb la seva diversitat de formes, colors i textures i amb la bona qualitat de la seva fusta per el polit, són ideals com a complement decoratiu. Són presents a totes les cultures.

Fires de Carbassa:
- Esponellà (El Pla de l’Estany), octubre.
- Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental), octubre.
- Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat), novembre.
- Bàscara (Alt Empordà), novembre.

Valors nutricionals de la carbassa: És rica en minerals (calci, magnesi, fòsfor i potassi) Té un alt percentatge de Provitamina A (betacaroté)

Beneficis del seu consum: diurètica, facilita el trànsit intestinal, antioxidant, anticancerígena, és un aliment indicat per a hipertensos i per persones amb malalties cardiovasculars.

Suggeriments culinaris:
- bolets amb dauets de carbassa.
- amanida tèbia amb tires de carbassa.
- Carbassa i verdures variades saltejades al wok.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home